Uvod

Da bi upotpunili zdrav život moramo da vodimo računa o okolini u kojoj živimo kao higijeni životnog prostora.. Iz potrebe da bi se što efikasnije i lakše održavala higijena u vašem domu nudimo vam rešenje - centralni sistem za usisavanje. U današnje vreme na tržištu postoji veliki broj uređaja za čišćenje i usisavanje kućne prašine, koja je najveći uzrok mnogih alergija i bolesti disajnih puteva. Iz potrebe da bi se što efikasnije i lakše održavala higijena u vašem domu nudimo vam rešenje - centralni sistem za usisavanje. Ovo je revolucionarni sistem uklanjanja svih nečistoća iz vašega doma i projektovan je za laku upotrebu u svakodnevnom životu, a ujedno je najpovoljniji sa zdravstvenog aspekta.

Kako do centralnog usisivača

Vi nam pošaljite nacrt – projekat vašeg objekta u koji želite da ugradite centralni sistem usisavanja i mi ćemo da vam izradimo idejno rešenje i ponudu za isti, sa detaljnom razradom utičnih mesta i preporukom za trasu instalacije, mestom i vrstom mašine koja će naj više odgovarati. Ukoliko niste u mogućnosti da nam pošaljete projekat objekta, mi ćemo doći do vas.

Prednosti centralnog sisitema za usisavanje naspram klasčnih usisivača su

— smanjena buka
— veća higijena prostora
— uklonjeni nedostaci klasičnih usisivača
— bolja investicija
— očuvanje zdravlja korisnika

Smanjena buka:

Verovatno znate koju buku proizvodi klasični usisivač, i prilikom usisavanja. Sa centralnim usisivačem možete raditi u bilo koje doba dana a da pri tome ne smetate nikome — koji se eventualno odmaraju ili rade. Sve to možete zahvalitit tome što je motor usisivaca smešten u velikoj razdaljenosti od mesta usisavanja. 

Veća higijena prostora:

Filter velike površine koji ne umanjuje jačinu usisavanja a osim toga razdvaja sitne i krupne čestice prašine — sitne čestice prašine mikroprašinu izbacuje izvan životnog prostora u spoljnu sredinu. Jedan od velikih problema je alergija na kućnu prašnu korisnika usisivača, odnosno osoba koje se nalaze u prostorijama za vreme usisavanja ili odmah posle usisavanja. Aergije izazvane kroz mikroprašinu koja ostaje u našim sobama posle usisavanja sa konvekcionalnim usisivačima su kroz bezbrojna istraživanja dokazana. Sa centralnim usisivačem ovi neželjeni nedostaci klasičnih usisivača praktični nestaju. 

Uklonjeni nedostaci klasičnih usisivača:

Uklonjene su poteškoće od klasičnog (pokretnog) usisivača, kao što je nošenje, vučenje pri korišćenju, poteškoće pri korišćenju u malim, uskim prostorijama. 

Bolja investicija:

Prvi troškovi su veći nego kod klasičnih usisivača ali se investicija veoma brzo isplati. Filtar se menja svakih 48 meseci, najlonske vreće, koje su velikog kapaciteta, menjaju se svaka 3—4 meseca. 

Očuvanje zdravlja korisnika:

Važno je očuvanje zravlja ne samo onih koji borave u prostorijama već i onih, koji rade sa usisivačima. Za razliku od tradicionlanih usisivača kod centralnih usisivača nema prašine u prostoriji u kojem se radi jer sva nečistoća odmah biva prebačena van objekta u kojem se radi, odnosno usisava. Treba znati da kod klasičnih usisivača otprilike 25% usisane prašine se vraća u prostoriju, dok kod centralnih usisivača taj procenat je gotovo ravan 0%.